• СМЕЛИ ТВОРЦИ

 • ОТДАДЕНИ КУКЛАРИ

 • ВДЪХНОВЕНИ АРТИСТИ

Новини

Новите технологии в театралното изкуство

 

Привет приятели!
На 27.02., броени часове преди поредната ни среща със софийска публика, имахме щастието да представим своя опит от създаването на „Островът на съкровищата v1.0” пред бъдещите куклени артисти. Темата бе “Новите технологии в театралното изкуство – предизвикателства и перспективи”, а наши гости бяха студентите от класа на проф. Жени Пашова, специалност Актьорство за куклен театър, в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

За нас бе важно да насочим вниманието на нашите млади колеги към възможностите, които разкрива синтеза между живата театрална игра и технологиите за MR&VR /смесена и виртуална реалност/. Споделихме своя опит в тази насока и разказахме подробно за спецификата в работния процес при такъв подход. Дискусията, която планирахме далеч надхвърли определеното време и се превърна във вълнуващ разговор, а обратната връзка, която получихме от нашите млади колеги, беше изключително полезна за нас.
Премиерата на спектакъла пред софийска публика се случи по покана на Младежки театър “Николай Бинев”, който стана и партньор на събитието.

Благодарим ви приятели!


Премиера в Младежки театър

Ахой пирати,

нашият виртуално-театрален кораб напуска родното пристанище и се отправя в открито море. Курс – Младежки Театър “Николай Бинев”, София. Той ще се превърне в нашият пръв уютен пристан. Акостираме на 26 и 27 февруари, играем “Островът на съкровищата v1.0” – първия в света куклен театър с добавена и виртуална реалност:

 • 26 февруари от 17:00ч и 19:30ч
 • 27 февруари от 17:00ч и 19:30ч

За Билети – онлайн на www.theatre.art.bg и от касите на Младежки театър “Николай Бинев”

*с партньорството на Младежки Театър “Николай Бинев”, София


Островът на съкровищата v1.0

Привет приятели,
след дълги усилия, много труд и денонощна /буквално/ работа нашият нов спектакъл оживя. Проектът бе финансиран по програма Култура на Община Габрово, и реализиран заедно с нашите партньори – Сандбокс и Музей Дом на хумора и сатирата.

Безкрайни благодарности на всички, които отдадоха толкова много енергия първият в света куклен театър с добавена и виртуална реалност да се появи на бял свят.
Повече за представлението можете да намерите на нашата fb страница.

Премиера: 28.10.2018г, Дом на хумора и сатирата – Габрово


Денят на Земята 2018

Здравейте приятели,
Ето, че дойде пролетта и е време да отпразнуваме Денят на Земята. Отиваме в Бургас, където ще играем, ще танцуваме, ще правим марионетки и ще представим нашият зеленчуков спектакъл “Каквото направи дядо, все е хубаво

Очаквайте ни на 21 и 22 на сцената пред Морско казино, гр. Бургас!


Pegasus Family Festival 2017

Едно страхотно турне в Швеция, където компанията беше в пълен състав. Участието ни във фестивала организиран от STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER бе естественото продължение на нашият общ проект – спектакъла КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО ВСЕ Е ХУБАВО.

Тук бе и премиерата на нашето най-ново ателие – Веджерионетките!!!

Архив на нашите НОВИНИ можете да намерите тук.

Екип

Емил Йорданов

Десислава Йорданова

Силвия Тенева

Георги Тенев

 

Малка Театрална Компания е създадена от група приятели влюбени в театъра. Нашата цел е да създаваме спектакли, които са не просто изпипани, а вълнуващи и вдъхновяващи. Ето и кратко видео за това как се зароди идеята за създаването на компанията.

И накрая: никога не забравяме, че публиката е една от най-важните и незаменими съставки за случването на театралната магия.

Портфолио

Спектакъл с добавена реалност

Островът на съкровищата v1.0

Treasure Island v1.0Режисьор: Емил Йорданов
Сценография и 3D дизайн: Арто Чивиджиян
Авторска музика и звукова среда: Георги Стрезов и Любомир Гошев
Софтуерен инженер: Любомир Русев
Драматургия: Емил Йорданов

Участват: Александър Митев, Георги Тенев, Емил Йорданов, Десислава Йорданова / Силвия Тенева

Малка Театрална Компания и Сандбокс ви представят първият в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality).


Куклен спектакъл

Каквото направи дядо, все е хубаво

What the old man does is always goodРежисьор: Емил Йорданов

Сценография и кукли: Инид Бьорклунд

Участват: Десислава Йорданова и Георги Тенев

Куклен спектакъл за цялото семейство, който разказва за истински важните неща в живота 🙂


Куклен спектакъл

От Кулата

Indygogo_afishРежисьор: Емил Йорданов

Сценография и кукли: Ирина Василева

Музика: Христо Намлиев

Участват: Силвия Тенева, Георги Тенев

Куклен спектакъл за цялото семейство представящ титаничния сблъсък между човека и природата.


Ателие за марионетки от зеленчуци

Веджерионетки

В нашето ателие „Веджерионетки“ децата и техните родители ще се докоснат до магията на марионетките по един изключително интересен и забавен начин. Всяко дете ще има възможност да изработи свой собствен герой, уникален по форма и възможности.  Ние ще помагаме на всяко дете, обяснявайки принципите и различните възможности, които имат куклите,  за да могат децата, с помощта на своите родители, да изработят мечтания герой…


Ателие от отпадъчни материали

Кукли от Кулата

„Кукли от Кулата” е ателие за изработка на театрални кукли от отпадъчни материали. Концептуално, ателието допълва посланието на спектакъла „От Кулата” да се грижим за околната среда, като насочва вниманието на участниците към един от начините да го правим в реалния живот – чрез рециклиране на вече използвани материали…


Ателие със зеленчуци и плодове

Куклена ферма

„Куклена ферма” е ателие за изработка на театрални кукли от плодове, зеленчуци и други природни материали. Целта е да се насочи вниманието на децата към тези полезни за здравето продукти, през играта с тях. Насърчава се също така и мисленето на децата в посока еко-устойчивост и нулево замърсяване…


Образователна инициатива

Щуро пътешествие в света на изкуството

Образователна програма целяща да провокира интереса на децата в училище към изкуството. Щуро пътешествие в света на изкуството
използва активното включване на децата в различни интересни и занимателни дейности.


Работилница за творческа енергия

Работилница за творческо пробуждане

FacebookPost_1200x900px_04AprВсеки човек носи искрата на творчеството в себе си. За съжаление в забързаното ежедневие често забравяме за твореца в нас и оставяме рутината да ни води…

Благодарности

Вашата подкрепа е много важна за нас. В този списък ще публикуваме имената на всички, които по някакъв начин са подкрепили нашата дейност.

БЛАГОДАРИМ ВИ !

 • проф. Слави Маленов
 • Свилена Рачева
 • dutzito
 • zetabally
 • tete_loco
 • Христиан Христов
 • Ирена Кирова
 • Силвия Стоянова
 • Мариа Славова
 • Дочка Николова
 • Величка Петкова
 • eirenechloе
 • Мануела Манукова
 • Стилян
 • Стеф & Мано
 • Фондация “Арт офис”

Контакти

Adress Малка Театрална Компания
ул. „Николай Палаузов” 26, ет.2
5300 Габрово

Telephone +359 887660769
+359 887707933

Loading

Back to Top