Новини

Лятно театро 2021

юни-август 2021

 

Това лято ще се отправим на пътешествие из малките населени места на България. Организираме нашето лятно театрално турне, в което ще има много смях, театър игри и занимания за малки и големи. Вижте повече – тук!

*Турнето се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Вълшебната гора – априлски премиери

април 2021

Вълшебната гора

Дойде време и за премиерата на нашия най-нов спектакъл – “Вълшебната гора”. След един изключително забавен и ползотворен репетиционен процес представихме спектакъла на 03.04 в Общинска Библиотека “Искра”, гр. Казанлък и на 26.04 в парк “Боби и Кели”, гр. София. 

Повече за спектакъла, както и снимки от премиерите можете да намерите тук!

*Проектът се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата по ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА 

**Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Дигитални хоризонти

декември 2020

Дигитални хоризонти

Image by Pete Linforth from Pixabay 

След като се потопихме във виртуалната и добавена реалност в търсене на пиратски съкровища с Островът на съкровищата v1.0” днес Малка Театрална Компания се отправя към нови дигитални хоризонти. Захващаме се да проучим възможностите на дигиталното кукловодство /digital puppetry, virtual puppetry/ посредством една от най-новите технологии, до скоро достъпна единствено във високо бюджетните Холивудски проекти – Улавяне на движение (Motion capture)

*Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Вълшебната гора – спектакъл за бебета

октомври 2020

Вълшебната гора

Започваме нов проект насочен към най-малките зрители – бебетата. Развълнувани сме от предстоящата ни работа с прекрасния сценограф Невена Ненова и гл. асистент д-р Атанас Кръстев, който ще свири на живо по време на премиерните спектакли. Уверени и вдъхновени се захващаме за работа. Пожелайте ни успех!

За повече подробности следете нашата фейсбук страница.

*Проектът се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата по ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА и

**Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Малка Театрална Компания се отправя на есенно турне

септември 2020

С началото на новата учебна година се отправяме на ново есенно турне. Ще посетим няколко прекрасни кътчета на България и ще представим спекталите “От кулата” и “Каквото направи дядо, все е хубаво”. Очаквайте ни в Шипка, Ямбол, Крушево, Железница и Габрово. За програмата и повече подробности следете нашата фейсбук страница.

Участията са реализирани с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

 


Зелено училище

юни – август 2020

Ето, че е лято и ние се отправяме на едно извънредно приятно лятно турне. Ще посетим няколко Севлиевски и Ловешки села за да играем, творим и разпространяваме зелени идеи. Благодарности на всички замесени и специално на организаторите в лицето на фондация “Арт Офис” за прекрасната възможност да се включим в този изключително вълнуващ проект.

 


Фестивал на българската култура в Брюксел

ноември 2019

Куклена Ферма в Брюксел

Брюксел дръж се!

На емблематичната за всички българи дата 10 ноември сме в Брюксел – част от фестивала на българската култура, който се организира там. Участваме с ателие “Куклена ферма” и спектакълът “Каквото направи дядо, все е хубаво”.  

 


Международен фестивал на дигиталните изкуства 2019

октомври 2019

Пореден фестивал се задава на хоризонта отново. След участията ни с „Островът на съкровищата v1.0” на ПИЕРО 2019 и фестивалът Театрална среща Варна 2019, се включихме и в седмото издание на DA FEST 2019 SOFIA – международния фестивал на дигиталните изкуства 2019, организиран от Националната художествена академия и фондация DA Lab. Куратори на това уникално събитие са Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова.

 


 

ПИЕРО 2019

септември 2019

Привет приятели,

Добрите новини продължават. Част сме от програмата на 11-тото издание на един изключително престижен и наш много любим фестивал – ПИЕРО – международния куклено-театрален фестивал за възрастни. Акостираме в Стара Загора с „Островът на съкровищата v1.0” . Благодарности и топли прегръдки на организаторите. 

 


Участие на Пражкото Квадрианале 2019

юни 2019

С огромно удоволствие споделяме, че „Островът на съкровищата v1.0” вече е  част от официалната селекция на #CONGLOMERATE, която ще представи постиженията на българската сценография на Пражкото Квадрианале. Разгледайте нашето 360 градусово видео

 

Архив на нашите НОВИНИ можете да намерите тук.

Back to Top