Лятно театро 2023

В края на септември идва и края на нашето пътешествие това лято. Идва и времето за равносметка. Можем да се обърнем назад и с гордост и удовлетворение да отбележим, че за тези кратки четири месеца единственият, по рода си, пътуващ фестивал в България, фестивалът „Лятно театро“ успя да зарадва публиките в 21 различни общини, като някъде гостувахме и по два пъти. Навъртяхме стотици километри по прашните пътища на България и попаднахме на прекрасни места. Срещнахме хиляди хора, забавлявахме се, вълнувахме се и се смяхме с тях. Работихме усърдно, понякога от изгрев слънце до късно през нощта и сега, когато се обръщаме назад, смело можем да заявим, че си струваше.

Посветен на малките населени места, фестивалът направи невероятно пътуване и донесе вълшебството на съвременното театрално изкуство до всички. Фестивалът, не случайно е замислен така, че цялото семейство заедно да участва в него – и в игрите, и в ателиетата, и на дигиталната изложба, или по време на магическото шоу, фестивалът. В динамиката на ежедневието е трудно родителите да отделят на децата енергия и време, изцяло посветено на тях и с пълното им внимание. Фестивалът успя да предложи приятен, забавен и безплатен начин за пълноценно прекарване на време с децата – нещо, което е истински важно за нас.

Нашата последна спирка,  бе чаровния град Карнобат. Tретото издание на фестивала завърши подобаващо – с неспирна радост и вълнение. Там гостувахме, като част от Балканския фестивал на изкуствата в града. Карнобат, стана свидетел на едно изключително събитие, което остави, вярваме, незабравими спомени.

Сега, когато всичко свърши и последното събитие премина, отправяме поглед напред с тихата увереност, че следващата година ще бъде още по-добра, защото за нас, „Лятно театро“ не е просто поредното културно събитие в календара, а пътешествие, което обединява хора, вдъхновява творчество и разкрива красотата на изкуството, отправяйки посланието, да бъдем по-добри и внимателни един с друг .

Благодарим сърдечно на всички артисти, които се включиха в турнето, на всички партньори – общини, компании и държавни институции, които ни подкрепиха и най-вече на вас нашата публика, без която нищо от това, което правим не би имало смисъл.

За „Лятно Театро“ 2023 г. вече остават само спомените и благодарността на всички, които бяха част от този уникален театрален път. С нетърпение очакваме следващото пътешествие в магията на театъра през следващата година!

Споделете:
Scroll to Top