Здравейте, приятели,

Подготовката за новия сезон на летния ни фестивал тече с пълна пара. За четвърта поредна година,  „Лятно Театро“ ще озари летните ни дни с изключителни изживявания, много игри, смях и слънчево настроение! Обещаме ви още по-вълнуваща програма, която ще ви потопи в света на театъра и вълшебствата.  От забравени класически театрални форми, до най-новите тенденции и иновации – предстоят емоционални представления, атракциони и забавления, които ще ви оставят във възторг.

Подгответе се за невероятно приключение, тъй като нашата дигитална кукла и талисман на фестивала, Фъзи, ще направи своята дългоочаквана поява на живо!  Още повече събития и още по-големи изненади очакват нашата вярна публика. Следете за подробностите на сайта и в социалните мрежи!

Очакваме с нетърпение да споделим това уникално пътешествие с вас и съвсем скоро ще започнем обратното броене до първото събитие през май.

Споделете:

Дойде време за празнуване, ставаме на 10!!!

Заедно с Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово организираме театрален маратон – 24 часа театър. Каним ви да празнувате с нас. Заповядайте на 29 септември, 18:00 ч., до 30 септември, 18:00 ч., когато стартираме 24-часовото предизикателство за артистите и публиката. 

Предстоят километри от разнообразни театрални форми – интерактивни спектакли, стендъп, театромати, творчески срещи, ателиета и работилници.  Входът е свободен, а за удобство на участниците, осигуряваме безплатни нощни Театробуси в Габрово. Маратонът превзема всички пространства на Драматичния театър и дори нестандартни зони като коридори и технически зони.  Гответе се за този театрален маратон, започвайки с вечерен калейдоскоп и следвайки със специални представления, игри, ателиета и много други събития!

Ето я и програмата:

29.09 (петък
18:00 ВЕЧЕРЕН КАЛЕЙДОСКОП – коктейл и откриване в Централно фоайе
18:45 ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ – Голяма сцена
19:00 ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ – стендъп комедия, Димитър Иванов-Капитана, Голяма сцена
20:00 ХА-ХА-ХА В ГАБРОВО – ХА-ХА-ХА ИМПРО, Голяма сцена
21:00 ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБИ, посветени на 10-годишнината на МАЛКА ТЕАТРАЛНА КОМПАНИЯ, всички фоайета
21:30 ХОДЕНЕ ПО КРЪЧМИТЕ – Театър Реплика, Голяма сцена
23:00 ТЕАТРАЛНА РАЗХОДКА – разходка из дебрите на театъра, Целия театър
 
30.09 (събота)
00:00 ч. – СПИСЪК НА ВСИЧКИ СТРАХОТНИ НЕЩА – Театър Реплика, Голяма сцена
1:30 ч. – Театрален бирен куиз, Конкурс за тамада (наздравици), Конкурс за танци – Червено фоайе
2:30 ч. – Изрод, Тигран Торосян, Сцена Ъндърграунд
4:00 ч. – Среднощен калейдоскоп
 – Милиони балони, 18+, Театър Мале-мале, Червено фоайе
 – Среднощна балада, Театър Мале-мале, Червено фоайе
 – Музикалнo-театрален Jam, Сцена за всеки, Червено фоайе
 – Фантомът на театъра, променада, Малка театрална компания, целия театър
7:00 – Театрално кафене, среща с артистите и техните истории, Централно фоайе
8:30 Театрална разгрявка, актьорски упражнения за събуждане и тонус, Голяма сцена
9:00 Дигитално мастило, VAR Lab, Централно фоайе
9:30 ДОМЪТ НИ ГОРАТА и ДОМЪТ НИ ОКЕАНЪТ – театромати, кутия за представление за един човек Централно фоайе
10:15 ТЕАТЪР НА САНДЪЧЕ, Малка театрална компания, в градината с мечето
10:30 ТЕАТРАЛНА ИГРОТЕКА, игри за деца и родители, пред театъра
11:00 ОТ КУЛАТА, Малка театрална компания, градината с мечето
12:00 Театрална разходка, Малка театрална компания, целия театър
12:30 ТЕАТЪР НА САНДЪЧЕ, Малка театрална компания, градината с мечето
13:00 НОВИТЕ ДРЕХИ НА ЦАРЯ, Театър Артленд, Голяма сцена
14:00 Ателие Супергерои, Малка театрална компания, градината с мечето
15:30 ЦЯЛОТО НЕБЕ и ЖИВОТ – театрални миниатюри – театър в кутия, Театър Арт Ленд, Централно фоайе
15:30 ДАНО ИГРАЯТ ДОБРЕ, ДТ ГАБРОВО, Голяма сцена
16:15 ТЕАТЪР НА САНДЪЧЕ, Малка театрална компания, градината с мечето
16:30 МИЛИОНИ БАЛОНИ, Театър Мале-мале, пред театъра
17:30 КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО, ВСЕ Е ХУБАВО, Малка театрална компания, Голяма сцена

 Театър-24 е подкрепен от Община Габрово по програма „Култура“ за 2023 г. под приоритет „Творческо преживяване и социализация на пространствата“, за което сме им изключително благодарни 🙂

Споделете:

В края на септември идва и края на нашето пътешествие това лято. Идва и времето за равносметка. Можем да се обърнем назад и с гордост и удовлетворение да отбележим, че за тези кратки четири месеца единственият, по рода си, пътуващ фестивал в България, фестивалът „Лятно театро“ успя да зарадва публиките в 21 различни общини, като някъде гостувахме и по два пъти. Навъртяхме стотици километри по прашните пътища на България и попаднахме на прекрасни места. Срещнахме хиляди хора, забавлявахме се, вълнувахме се и се смяхме с тях. Работихме усърдно, понякога от изгрев слънце до късно през нощта и сега, когато се обръщаме назад, смело можем да заявим, че си струваше.

Посветен на малките населени места, фестивалът направи невероятно пътуване и донесе вълшебството на съвременното театрално изкуство до всички. Фестивалът, не случайно е замислен така, че цялото семейство заедно да участва в него – и в игрите, и в ателиетата, и на дигиталната изложба, или по време на магическото шоу, фестивалът. В динамиката на ежедневието е трудно родителите да отделят на децата енергия и време, изцяло посветено на тях и с пълното им внимание. Фестивалът успя да предложи приятен, забавен и безплатен начин за пълноценно прекарване на време с децата – нещо, което е истински важно за нас.

Нашата последна спирка,  бе чаровния град Карнобат. Tретото издание на фестивала завърши подобаващо – с неспирна радост и вълнение. Там гостувахме, като част от Балканския фестивал на изкуствата в града. Карнобат, стана свидетел на едно изключително събитие, което остави, вярваме, незабравими спомени.

Сега, когато всичко свърши и последното събитие премина, отправяме поглед напред с тихата увереност, че следващата година ще бъде още по-добра, защото за нас, „Лятно театро“ не е просто поредното културно събитие в календара, а пътешествие, което обединява хора, вдъхновява творчество и разкрива красотата на изкуството, отправяйки посланието, да бъдем по-добри и внимателни един с друг .

Благодарим сърдечно на всички артисти, които се включиха в турнето, на всички партньори – общини, компании и държавни институции, които ни подкрепиха и най-вече на вас нашата публика, без която нищо от това, което правим не би имало смисъл.

За „Лятно Театро“ 2023 г. вече остават само спомените и благодарността на всички, които бяха част от този уникален театрален път. С нетърпение очакваме следващото пътешествие в магията на театъра през следващата година!

Споделете:

По пътя за Трявна от Габрово има една отбивка с надпис „село Драганчетата – 0,5“. Пътят става къдрав и балкански, а цифрата 0,5 звучи в главата ти като измерване на разстоянието между теб и първата звезда. На една висока точка от завоя се издига гордо дървена къща. Посрещат ни Емо, кучето Нора и Момчил – най-малкият от синовете. Изрисуван е с някакви бои по лицето и прилича на герой от фантастична епопея за космоса. Малка театрална компания не е никак малка. Имам дързостта в разгара на лятото да пътувам специално отвъд прохода Шипка, за да взема интервю от Емо, докато Деси е на среща на класа в Стара Загора, а Жоро и Силвия представят компанията в района на Казанлък. Имената са малки, а хоризонта пред къщата светъл…

Катерина Георгиева

Така започва интервюто, което Емо даде на Катерина Георгиева за „Серия портрети“ на списание „КуклАрт“. Споделяме го с вас и топло благодарим на Катерина за красивия текст, който сътвори.

Линк към интервюто.

Споделете:

Здравейте приятели,

беше дълго и много забавно лято. Обиколихме 16 населени места, срещнахме хиляди хора и навсякъде бяхме посрещнати с усмивка и добро настроение. Благодарим на всички, които направиха този фестивал възможен – артисти, организатори, домакини, спонсори, НФ“Култура“ и разбира се на вас, нашата публика. За нас беше неповторимо удоволствие да творим заедно. Ние се захващаме с подготовката на фестивала за следващото лято, а вие следете какво се случва на нашите Facebook и web страница. 

Споделете:

Здравейте приятели,

Второто издание на фестивала ЛЯТНО ТЕАТРО вече е факт. Подготвили сме ви богата програма през целия ден. Фестивалът е с безплатен достъп и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето. Повече за програмата, участниците и всички новини свързани с фестивала, можете да намерите на festival.smalltheatrecompany.com/

Нашето турне започна в град Елена, където бяхме на празника на града – 21 май. Следваща спирка – Севлиево.

ОЧАКВАМЕ ВИ !!!

Споделете:

Скъпи приятели,

имаме удоволствието да споделим с вас нашето ново приключение – „Дигитални кукли“ (август – декември 2021). Това ще бъде Youtube поредица, в която ще ви разкажем за нашата визия за кукленото изкуство в дигиталната епоха. Обещаваме ви много интересни джаджи, софтуер приложения и полезна информация, поднесени с хумор и доза автоирония от водещите Георги Тенев и Емил Йорданов.

Ето и линкове към епизодите:

*Тази инициатива се реализира с финансовата помощ на НФ „Култура“ по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

Споделете:

Това лято ще се отправим на пътешествие из малките населени места на България. Организираме нашето лятно театрално турне, в което ще има много смях, театър игри и занимания за малки и големи. Вижте повече – тук!

*Турнето се реализира с финансовата помощ на НФ „Култура“ по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

Споделете:

Ето, че е лято и за втора поредна година се отправяме на едно извънредно приятно лятно турне – „Зелено училище“. Спомените от миналата година още топлят сърцата ни. Ще посетим община Ловеч и община Севлиево за да играем, творим и разпространяваме зелени идеи. Програмата можете да видите на линковете по-горе, които ще ви отведат към Facebook събитията за всяка община.

Благодарности на всички замесени и специално на организаторите в лицето на фондация „Арт Офис“ за прекрасната възможност да се включим отново в този изключително вълнуващ проект.

Споделете:
Scroll to Top