Израел Хендс

Израел Хендс

Физика:

Мъж около 42. Среден на ръст. Сух, но изключително жилав. Леко прегърбен с дълга шия. Има рядка къса брада и бронзова кожа. Носи кърпа на главата си. Очите му са зелени с някакъв постоянен присмех в тях. Гласът му е сух. Речта му е леко забавена и наиграна. Движенията му са гъвкави.

Биография:

Израел Хендс израства в Лондон, като единственото дете на шивачка и неизвестен баща. От малък е обект на присмех поради произхода си. Неспособен да се защити сам, той изгражда система от качества (ласкателство, хитрост, угодничество, лицемерие), които му помагат да се сближи със силните. Попаднал под тяхната егида, той има възможност да преследва своите цели. Още от юноша е страстен комарджия. Натрупаните дългове го принуждават да избяга от Лондон. Пиратството се оказва занаята, в който залогът и печалбата са огромни и това привлича младия авантюрист. При Флинт Израел служи като топчия. След като екипажа на Флинт се разпада, той продължава да плячкосва с други екипажи, вече като кормчия. Потаен е относно личния си живот, който е под въпрос, тъй като когато е на сушата, Хендс прекарва повечето си време в пиене и игра на комар.

Характерни особености:

Хитър. Манипулативен. Злопаметен. Отмъстителен. Убийствено ефективен с оръдието и камата. Не се колебае да действа мръснишки. Лоялен главно, когато има изгода от това.

Но

Хендс е с пъргав ум. Гъвкав и адаптивен към промените на ситуацията. Когато е необходимо действа „ва банк”, без да се замисли. Умее да изчаква подходящия момент за действие.

Съответстващо животно:

Невестулка

 


Виж също:

Били Бонс  Дългия Джон Силвър  Капитан Александър Смолет  към страницата на Джоб Андерсън  David Livesey

Back to Top