Джоб Андерсън

Джоб Андерсън

Физика:

Мъж около 38. Висок. Широкоплещест. Силен. С една дума – канара. Има тъмна коса и средно дълга, гъста брада. Изпечена от слънцето кожа. Гъсти свъсени вежди под които се крият тъмни видимо спокойни очи. Енергичен. Дори и в студени дни ходи сравнително леко облечен и гологлав. Винаги му е топло и при най-малкото усилие се поти. Има плътен глас и гръмовен смях.

Биография:

Произхожда от семейство на потомствени ковачи. Израства в многолюдно домакинство. От малък помага в ковачницата и мечтае да наследи занаята. Животът му се разпада, когато местния земевладелец чрез машинации успява да присвои ковачницата и земите им и прокужда семейството. Оттогава Джоб ненавижда властващите и богаташите, разпореждащи се със съдбите на хората. Открива в пиратството отлична възможност да отмъсти, ограбвайки търговските кораби. Служи като боцман на кораба на Силвър. Може да чете и смята, но не блести с остър ум. Непохватен във взаимоотношенията си с жените, поради което все още е ерген.

Характерни особености:

Привидно спокоен и търпелив. Бъде ли предизвикан обаче става като берсерк – торнадо от мускули и гняв. Безмилостен и безпогрешен, когато работи със сабята и пистолета. Пестелив на думи.

Но

Джоб е безценен за другарите си в битка. Екипен играч. Безстрашен. Изключително земен. На моменти срамежлив. Като боцман върши съвестно и отдадено своите задължения. Без да бъде изрично уточнявано, пиратите го приемат като втория човек след Силвър и го уважават. Наивността и лековерието му обаче, го правят податлив на манипулации. Мечтае със спечеленото от приключението да купи земя, да отвори ковачница и да се оттегли от пиратството.

Съответстващо животно:

Бик

 


Виж също:

Били Бонс  Дългия Джон Силвър  Капитан Александър Смолет  Израел Хендс  David Livesey  

 

Back to Top