Още новини

Вълшебната гора – спектакъл за бебета

октомври 2020

Вълшебната гора

Започваме нов проект насочен към най-малките зрители – бебетата. Развълнувани сме от предстоящата ни работа с прекрасния сценограф Невена Ненова и гл. асистент д-р Атанас Кръстев, който ще свири на живо по време на премиерните спектакли. Уверени и вдъхновени се захващаме за работа. Пожелайте ни успех!

За повече подробности следете нашата фейсбук страница.

*Проектът се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата по ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА и

**Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


 

Зелено училище 2020

юни – август 2020

Ето, че е лято и ние се отправяме на едно извънредно приятно лятно турне. Ще посетим няколко Севлиевски и Ловешки села за да играем, творим и разпространяваме зелени идеи. Благодарности на всички замесени и специално на организаторите в лицето на фондация “Арт Офис” за прекрасната възможност да се включим в този изключително вълнуващ проект.

 


Театрална среща Варна 2019

октомври 2019

Отиваме във Варна. Поводът е 60 години театър Щурче. Играем „Островът на съкровищата v1.0”  като част от програмата на „Театрална среща Варна 2019 г.“, организирана от театъра. 

 


Международен фестивал на дигиталните изкуства 2019

октомври 2019

Пореден фестивал се задава на хоризонта отново. След участията ни с „Островът на съкровищата v1.0” на ПИЕРО 2019 и фестивалът Театрална среща Варна 2019, се включихме и в седмото издание на DA FEST 2019 SOFIA – международния фестивал на дигиталните изкуства 2019, организиран от Националната художествена академия и фондация DA Lab. Куратори на това уникално събитие са Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова.

 


 

ПИЕРО 2019

септември 2019

Привет приятели,

Добрите новини продължават. Част сме от програмата на 11-тото издание на един изключително престижен и наш много любим фестивал – ПИЕРО – международния куклено-театрален фестивал за възрастни. Акостираме в Стара Загора с „Островът на съкровищата v1.0” . Благодарности и топли прегръдки на организаторите. 

 


 

Арт Идея Арт Алея – Пазарджик

юни 2019

Арт Идея Арт Алея - Пазарджик

По покана на организаторите на фестивала “Арт Идея Арт Алея” се отправяме към Пазарджик. Там акостираме с нашия най-нов спектакъл – „Островът на съкровищата v1.0” – едно XR (Cross Reality) преживяване от съвсем нов тип.


Новите технологии в театралното изкуство

февруари 2019

[supsystic-gallery id=18 position=center]

Привет приятели!
На 27.02., броени часове преди поредната ни среща със софийска публика, имахме щастието да представим своя опит от създаването на „Островът на съкровищата v1.0” пред бъдещите куклени артисти. Темата бе “Новите технологии в театралното изкуство – предизвикателства и перспективи”, а наши гости бяха студентите от класа на проф. Жени Пашова, специалност Актьорство за куклен театър, в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

За нас бе важно да насочим вниманието на нашите млади колеги към възможностите, които разкрива синтеза между живата театрална игра и технологиите за MR&VR /смесена и виртуална реалност/. Споделихме своя опит в тази насока и разказахме подробно за спецификата в работния процес при такъв подход. Дискусията, която планирахме далеч надхвърли определеното време и се превърна във вълнуващ разговор, а обратната връзка, която получихме от нашите млади колеги, беше изключително полезна за нас.
Премиерата на спектакъла пред софийска публика се случи по покана на Младежки театър “Николай Бинев”, който стана и партньор на събитието.

Благодарим ви приятели!


Премиера в Младежки театър

Ахой пирати,

нашият виртуално-театрален кораб напуска родното пристанище и се отправя в открито море. Курс – Младежки Театър “Николай Бинев”, София. Той ще се превърне в нашият пръв уютен пристан. Акостираме на 26 и 27 февруари, играем “Островът на съкровищата v1.0” – първия в света куклен театър с добавена и виртуална реалност:

  • 26 февруари от 17:00ч и 19:30ч
  • 27 февруари от 17:00ч и 19:30ч

За Билети – онлайн на www.theatre.art.bg и от касите на Младежки театър “Николай Бинев”

*с партньорството на Младежки Театър “Николай Бинев”, София


Островът на съкровищата v1.0

Привет приятели,
след дълги усилия, много труд и денонощна /буквално/ работа нашият нов спектакъл оживя. Проектът бе финансиран по програма Култура на Община Габрово, и реализиран заедно с нашите партньори – Сандбокс и Музей Дом на хумора и сатирата.

Безкрайни благодарности на всички, които отдадоха толкова много енергия първият в света куклен театър с добавена и виртуална реалност да се появи на бял свят.
Повече за представлението можете да намерите на нашата fb страница.

Премиера: 28.10.2018г, Дом на хумора и сатирата – Габрово


Денят на Земята 2018

Здравейте приятели,
Ето, че дойде пролетта и е време да отпразнуваме Денят на Земята. Отиваме в Бургас, където ще играем, ще танцуваме, ще правим марионетки и ще представим нашият зеленчуков спектакъл “Каквото направи дядо, все е хубаво

Очаквайте ни на 21 и 22 на сцената пред Морско казино, гр. Бургас!


Pegasus Family Festival 2017

Едно страхотно турне в Швеция, където компанията беше в пълен състав. Участието ни във фестивала организиран от STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER бе естественото продължение на нашият общ проект – спектакъла КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО ВСЕ Е ХУБАВО.

Тук бе и премиерата на нашето най-ново ателие – Веджерионетките!!!

 


Зимното турне на един Вампир и неговото семейство

Здравейте приятели,

половината от екипа на Малка Театрална Компания /Георги Тенев и Силвия Тенева/ се завърна след дълго пътешествие в Европа. Те успяха да представят новият си уличен проект с работно заглавие “Вампирът” в редица градове на Франция, Испания, Германия и Италия.

Повече за този семейно-театрален експеримент можете да научите от самите участници тук.


Щуро пътешествие в света на изкуството

Привет,

Щастливи сме да споделим с вас, нашата нова инициатива “Щуро пътешествие в света на изкуството”. Създаването на тази образователна програма възникна спонтанно от желанието на Десислава Йорданова и Емил Йорданов да потопят децата от втори клас, в който учи и най-големият им син, в света на изкуството.

Повече за инициативата от самите създатели прочетете тук.

 


  Каквото направи дядо все е хубаво

What the old man does is always good

Привет, приятели!

Второто представление в репертоара на Малка Театрална Компания е вече факт. Каквото направи дядо все е хубаво беше създадено вследствие на колаборацията ни с Стафан Бьорклунд Театър, Швеция. Благодарение на поканата на “Арт Офис” имахме прекрасната възможност да работим, забавлявайки се с артистите Стафан и Инид Бьорклунд.

Повече за спектакъла и работния процес с нашите колеги – тук.

 

 

 


 Работилница за творческо пробуждане

FacebookPost_1200x900px_04AprДата:17-19 юни

Място: туристически комплекс Елхови лес, Цигов чарк

Група: 12 – 15 човека

За всички, които:

  • – искат да действат по-креативно в ежедневието и работата си;
  • – имат нужда да усетят радостта от творческия процес;
  • – искат да открият скрити заложби в себе си;
  • – търсят нови творчески провокации.

Ако ви е писнало от рутината, ако искате да запалите, разгорите или просто за да поддържате огъня на твореца в себе си, то значи нашата творческа работилница е точно за вас.

За повече информация и записвания – тук

Back to Top