Още новини

Театрална среща Варна 2019

октомври 2019

Отиваме във Варна. Поводът е 60 години театър Щурче. Играем „Островът на съкровищата v1.0”  като част от програмата на „Театрална среща Варна 2019 г.“, организирана от театъра. 


Арт Идея Арт Алея – Пазарджик

юни 2019

Арт Идея Арт Алея - Пазарджик

По покана на организаторите на фестивала “Арт Идея Арт Алея” се отправяме към Пазарджик. Там акостираме с нашия най-нов спектакъл – „Островът на съкровищата v1.0” – едно XR (Cross Reality) преживяване от съвсем нов тип.


Новите технологии в театралното изкуство

февруари 2019

Привет приятели!
На 27.02., броени часове преди поредната ни среща със софийска публика, имахме щастието да представим своя опит от създаването на „Островът на съкровищата v1.0” пред бъдещите куклени артисти. Темата бе “Новите технологии в театралното изкуство – предизвикателства и перспективи”, а наши гости бяха студентите от класа на проф. Жени Пашова, специалност Актьорство за куклен театър, в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

За нас бе важно да насочим вниманието на нашите млади колеги към възможностите, които разкрива синтеза между живата театрална игра и технологиите за MR&VR /смесена и виртуална реалност/. Споделихме своя опит в тази насока и разказахме подробно за спецификата в работния процес при такъв подход. Дискусията, която планирахме далеч надхвърли определеното време и се превърна във вълнуващ разговор, а обратната връзка, която получихме от нашите млади колеги, беше изключително полезна за нас.
Премиерата на спектакъла пред софийска публика се случи по покана на Младежки театър “Николай Бинев”, който стана и партньор на събитието.

Благодарим ви приятели!


Премиера в Младежки театър

Ахой пирати,

нашият виртуално-театрален кораб напуска родното пристанище и се отправя в открито море. Курс – Младежки Театър “Николай Бинев”, София. Той ще се превърне в нашият пръв уютен пристан. Акостираме на 26 и 27 февруари, играем “Островът на съкровищата v1.0” – първия в света куклен театър с добавена и виртуална реалност:

  • 26 февруари от 17:00ч и 19:30ч
  • 27 февруари от 17:00ч и 19:30ч

За Билети – онлайн на www.theatre.art.bg и от касите на Младежки театър “Николай Бинев”

*с партньорството на Младежки Театър “Николай Бинев”, София


Островът на съкровищата v1.0

Привет приятели,
след дълги усилия, много труд и денонощна /буквално/ работа нашият нов спектакъл оживя. Проектът бе финансиран по програма Култура на Община Габрово, и реализиран заедно с нашите партньори – Сандбокс и Музей Дом на хумора и сатирата.

Безкрайни благодарности на всички, които отдадоха толкова много енергия първият в света куклен театър с добавена и виртуална реалност да се появи на бял свят.
Повече за представлението можете да намерите на нашата fb страница.

Премиера: 28.10.2018г, Дом на хумора и сатирата – Габрово


Денят на Земята 2018

Здравейте приятели,
Ето, че дойде пролетта и е време да отпразнуваме Денят на Земята. Отиваме в Бургас, където ще играем, ще танцуваме, ще правим марионетки и ще представим нашият зеленчуков спектакъл “Каквото направи дядо, все е хубаво

Очаквайте ни на 21 и 22 на сцената пред Морско казино, гр. Бургас!


Pegasus Family Festival 2017

Едно страхотно турне в Швеция, където компанията беше в пълен състав. Участието ни във фестивала организиран от STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER бе естественото продължение на нашият общ проект – спектакъла КАКВОТО НАПРАВИ ДЯДО ВСЕ Е ХУБАВО.

Тук бе и премиерата на нашето най-ново ателие – Веджерионетките!!!

 


Зимното турне на един Вампир и неговото семейство

Здравейте приятели,

половината от екипа на Малка Театрална Компания /Георги Тенев и Силвия Тенева/ се завърна след дълго пътешествие в Европа. Те успяха да представят новият си уличен проект с работно заглавие “Вампирът” в редица градове на Франция, Испания, Германия и Италия.

Повече за този семейно-театрален експеримент можете да научите от самите участници тук.


Щуро пътешествие в света на изкуството

Привет,

Щастливи сме да споделим с вас, нашата нова инициатива “Щуро пътешествие в света на изкуството”. Създаването на тази образователна програма възникна спонтанно от желанието на Десислава Йорданова и Емил Йорданов да потопят децата от втори клас, в който учи и най-големият им син, в света на изкуството.

Повече за инициативата от самите създатели прочетете тук.

 


  Каквото направи дядо все е хубаво

What the old man does is always good

Привет, приятели!

Второто представление в репертоара на Малка Театрална Компания е вече факт. Каквото направи дядо все е хубаво беше създадено вследствие на колаборацията ни с Стафан Бьорклунд Театър, Швеция. Благодарение на поканата на “Арт Офис” имахме прекрасната възможност да работим, забавлявайки се с артистите Стафан и Инид Бьорклунд.

Повече за спектакъла и работния процес с нашите колеги – тук.

 

 

 


 Работилница за творческо пробуждане

FacebookPost_1200x900px_04AprДата:17-19 юни

Място: туристически комплекс Елхови лес, Цигов чарк

Група: 12 – 15 човека

За всички, които:

  • – искат да действат по-креативно в ежедневието и работата си;
  • – имат нужда да усетят радостта от творческия процес;
  • – искат да открият скрити заложби в себе си;
  • – търсят нови творчески провокации.

Ако ви е писнало от рутината, ако искате да запалите, разгорите или просто за да поддържате огъня на твореца в себе си, то значи нашата творческа работилница е точно за вас.

За повече информация и записвания – тук

Back to Top