Новини

Пътуващия фестивал Лятно Театро 2022 приключи

септемви 2022

 

Здравейте приятели,

беше дълго и много забавно лято. Обиколихме 16 населени места, срещнахме хиляди хора и навсякъде бяхме посрещнати с усмивка и добро настроение. Благодарим на всички, които направиха този фестивал възможен – артисти, организатори, домакини, спонсори, НФ”Култура” и разбира се на вас, нашата публика. За нас беше неповторимо удоволствие да творим заедно. Ние се захващаме с подготовката на фестивала за следващото лято, а вие следете какво се случва на нашите Facebook и web страница. 


Лятно Театро 2022

май 2022

Лятно театро 2022

Здравейте приятели,

Второто издание на фестивала ЛЯТНО ТЕАТРО вече е факт. Подготвили сме ви богата програма през целия ден. Фестивалът е с безплатен достъп и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето. Повече за програмата, участниците и всички новини свързани с фестивала, можете да намерите на festival.smalltheatrecompany.com.

Нашето турне започна в град Елена, където бяхме на празника на града – 21 май. Следваща спирка – Севлиево. 

ОЧАКВАМЕ ВИ !!!

Дигитални кукли 

август – декември 2021

Дигитални кукли - Youtube поредица

Скъпи приятели,

имаме удоволствието да споделим с вас нашето ново приключение – “Дигитални кукли”. Това ще бъде Youtube поредица, в която ще ви разкажем за нашата визия за кукленото изкуство в дигиталната епоха. Обещаваме ви много интересни джаджи, софтуер приложения и полезна информация, поднесени с хумор и доза автоирония от водещите Георги Тенев и Емил Йорданов.

Ето и линкове към епизодите:

*Тази инициатива се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.


Едно портретно интервю

август 2021

Портретно интервю от Катерина Георгиева

 

“По пътя за Трявна от Габрово има една отбивка с надпис „село Драганчетата – 0,5“. Пътят става къдрав и балкански, а цифрата 0,5 звучи в главата ти като измерване на разстоянието между теб и първата звезда. На една висока точка от завоя се издига гордо дървена къща. Посрещат ни Емо, кучето Нора и Момчил – най-малкият от синовете. Изрисуван е с някакви бои по лицето и прилича на герой от фантастична епопея за космоса. Малка театрална компания не е никак малка. Имам дързостта в разгара на лятото да пътувам специално отвъд прохода Шипка, за да взема интервю от Емо, докато Деси е на среща на класа в Стара Загора, а Жоро и Силвия представят компанията в района на Казанлък. Имената са малки, а хоризонта пред къщата светъл..”

 

Така започва интервюто, което Емо даде на Катерина Георгиева за “Серия портрети” на списание “КуклАрт”. Споделяме го с вас и топло благодарим на Катерина за красивия текст, който сътвори.

Линк към интервюто.

/време за четене 16 мин/


Лятно театро 2021

юни-август 2021

 

Това лято ще се отправим на пътешествие из малките населени места на България. Организираме нашето лятно театрално турне, в което ще има много смях, театър игри и занимания за малки и големи. Вижте повече – тук!

*Турнето се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.


Зелено училище 2021

юни-юли 2021

Зелено училище 2021

Ето, че е лято и за втора поредна година се отправяме на едно извънредно приятно лятно турне – “Зелено училище”. Спомените от миналата година още топлят сърцата ни. Ще посетим община Ловеч и община Севлиево за да играем, творим и разпространяваме зелени идеи. Програмата можете да видите на линковете по-горе, които ще ви отведат към Facebook събитията за всяка община.

Благодарности на всички замесени и специално на организаторите в лицето на фондация “Арт Офис” за прекрасната възможност да се включим отново в този изключително вълнуващ проект.


Вълшебната гора – априлски премиери

април 2021

Вълшебната гора

Дойде време и за премиерата на нашия най-нов спектакъл – “Вълшебната гора”. След един изключително забавен и ползотворен репетиционен процес представихме спектакъла на 03.04 в Общинска Библиотека “Искра”, гр. Казанлък и на 26.04 в парк “Боби и Кели”, гр. София. 

Повече за спектакъла, както и снимки от премиерите можете да намерите тук!

*Проектът се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата по ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА 

**Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Дигитални хоризонти

декември 2020

Дигитални хоризонти

Image by Pete Linforth from Pixabay 

След като се потопихме във виртуалната и добавена реалност в търсене на пиратски съкровища с Островът на съкровищата v1.0” днес Малка Театрална Компания се отправя към нови дигитални хоризонти. Захващаме се да проучим възможностите на дигиталното кукловодство /digital puppetry, virtual puppetry/ посредством една от най-новите технологии, до скоро достъпна единствено във високо бюджетните Холивудски проекти – Улавяне на движение (Motion capture)

*Проектът се реализира с финансовата помощ на НФ “Култура” по ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВАТА.

 


Малка Театрална Компания се отправя на есенно турне

септември 2020

С началото на новата учебна година се отправяме на ново есенно турне. Ще посетим няколко прекрасни кътчета на България и ще представим спекталите “От кулата” и “Каквото направи дядо, все е хубаво”. Очаквайте ни в Шипка, Ямбол, Крушево, Железница и Габрово. За програмата и повече подробности следете нашата фейсбук страница.

Участията са реализирани с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

 


 

Фестивал на българската култура в Брюксел

ноември 2019

Куклена Ферма в Брюксел

Брюксел дръж се!

На емблематичната за всички българи дата 10 ноември сме в Брюксел – част от фестивала на българската култура, който се организира там. Участваме с ателие “Куклена ферма” и спектакълът “Каквото направи дядо, все е хубаво”.  

 


Участие на Пражкото Квадрианале 2019

юни 2019

С огромно удоволствие споделяме, че „Островът на съкровищата v1.0” вече е  част от официалната селекция на #CONGLOMERATE, която ще представи постиженията на българската сценография на Пражкото Квадрианале. Разгледайте нашето 360 градусово видео

 

Архив на нашите НОВИНИ можете да намерите тук.

Back to Top