Новите технологии в театралното изкуство

01. AR_LAB_SCI-FI_SIMULATOR_4K

Привет приятели!
На 27.02., броени часове преди поредната ни среща със софийска публика, имахме щастието да представим своя опит от създаването на „Островът на съкровищата v1.0” пред бъдещите куклени артисти. Темата бе „Новите технологии в театралното изкуство – предизвикателства и перспективи“, а наши гости бяха студентите от класа на проф. Жени Пашова, специалност Актьорство за куклен театър, в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

За нас бе важно да насочим вниманието на нашите млади колеги към възможностите, които разкрива синтеза между живата театрална игра и технологиите за MR&VR /смесена и виртуална реалност/. Споделихме своя опит в тази насока и разказахме подробно за спецификата в работния процес при такъв подход. Дискусията, която планирахме далеч надхвърли определеното време и се превърна във вълнуващ разговор, а обратната връзка, която получихме от нашите млади колеги, беше изключително полезна за нас.
Премиерата на спектакъла пред софийска публика се случи по покана на Младежки театър „Николай Бинев“, който стана и партньор на събитието.

Благодарим ви приятели!

Споделете:
Scroll to Top