Портфолио

Вълшебната гора

Спектакъл за деца от 0 до 5 г.

Режисьор: Георги Тенев

Сценография: Невен Ненова

Звукова среда: Атанас Кръстев

Музика в спектакъла: Йохан Себастиан Бах

Участват: Силвия Тенева и Атанас Кръстев

 

 

Своеобразният сюжет разказва за един ден от живота на Пеперудената фея. Спектакълът е изграден от свързани помежду си миниатюри, съответстващи на естествените етапи на развитие на децата. 


Островът на съкровищата v1.0

Крос-реалити спектакъл (XR performance)

01. AR_LAB_SCI-FI_SIMULATOR_4KРежисьор: Емил Йорданов
Сценография и 3D дизайн: Арто Чивиджиян
Авторска музика и звукова среда: Георги Стрезов и Любомир Гошев
Софтуерен инженер: Любомир Русев
Драматургия: Емил Йорданов

Участват: Александър Митев, Георги Тенев, Стайко Стайков, Десислава Йорданова / Силвия Тенева

 

Малка Театрална Компания и Сандбокс ви представят първият в света XR куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality).


Каквото направи дядо, все е хубаво

Куклен спектакъл

What the old man does is always goodРежисьор: Емил Йорданов

Сценография и кукли: Инид Бьорклунд

Участват: Десислава Йорданова и Георги Тенев

Куклен спектакъл за цялото семейство, който разказва за истински важните неща в живота 🙂


От Кулата

Куклен спектакъл

Indygogo_afishРежисьор: Емил Йорданов

Сценография и кукли: Ирина Василева

Музика: Христо Намлиев

Участват: Силвия Тенева, Георги Тенев

Куклен спектакъл за цялото семейство представящ титаничния сблъсък между човека и природата.


Усмивка на конци

Уличен спектакъл

Кратък уличен спектакъл с трикови марионетки: вампир, който подчинява живота си на една страст – танците; акробатка, която изпълнява опасен номер на трапец; пъргаво старче, което потъва в спомени, докато разчиства любимото си място от боклуци. 

 


Вегерионетки

Ателие за марионетки от зеленчуци

В нашето ателие „Веджерионетки“ децата и техните родители ще се докоснат до магията на марионетките по един изключително интересен и забавен начин. Всяко дете ще има възможност да изработи свой собствен герой, уникален по форма и възможности.  Ние ще помагаме на всяко дете, обяснявайки принципите и различните възможности, които имат куклите,  за да могат децата, с помощта на своите родители, да изработят мечтания герой…


Кукли от Кулата

Ателие от отпадъчни материали

„Кукли от Кулата” е ателие за изработка на театрални кукли от отпадъчни материали. Концептуално, ателието допълва посланието на спектакъла „От Кулата” да се грижим за околната среда, като насочва вниманието на участниците към един от начините да го правим в реалния живот – чрез рециклиране на вече използвани материали…


Куклена ферма

Ателие със зеленчуци и плодове

„Куклена ферма” е ателие за изработка на театрални кукли от плодове, зеленчуци и други природни материали. Целта е да се насочи вниманието на децата към тези полезни за здравето продукти, през играта с тях. Насърчава се също така и мисленето на децата в посока еко-устойчивост и нулево замърсяване…


Щури картинки

Ателие

Ателие „Щури картинки“ помага на децата да направят първи стъпки в анимацията. Разказваме и показваме основни принципи в киното и всяко хлапе изработва своя първи тауматроп – пра-пра-дядото на анимацията. Чисто забавление, с много въображение!


Тематични анимации с игри

Аниматорски програми

Програма от игри и забавления за деца и възрастни, подготвена специално за вашето събитие.

Вие ни разказвате за събитието, споделяте ни идеите си, информирате ни каква публика очаквате и искате да привлечете. Спрямо това, ние подготвяме цяла програма.


Щуропътешествие в света на изкуството

Образователна инициатива

Обучение, в което децата научават основни похвати от театъра и киното и ги прилагат на практика. Снимат кратки филми, разиграват театрални етюди, изработват и анимират театрални кукли. 


Виртуален театър – възможности и предизвикателства

Образователна инициатива

Среща-разговор с публиката. Разказваме за бъдещето на сценичните изкуства и употребата на дигитални технологии в тях. Споделяме своя опит и открития в сферата. Разказваме какви трудности срещаме при работата си по първия куклен спектакъл с виртуална реалност – „Островът на съкровищата v1.0“ – и как ги преодоляваме. 


Работилница за творческо пробуждане

Работилница за творческа енергия

FacebookPost_1200x900px_04AprВсеки човек носи искрата на творчеството в себе си. За съжаление в забързаното ежедневие често забравяме за твореца в нас и оставяме рутината да ни води…


Творчески продукти по ваша мярка

Индивидуални проекти

Цялостна, професионална помощ при съставяне програмата на фестивали, организиране на събития, провеждане на тематични игри и ателиета. 

Вие ни казвате от какво точно се нуждаете, разказвате ни за целите на вашето събитие, за публиката, която очаквате и която искате да привлечете.

Back to Top