Екип на Малка театрална компания

Кои сме ние?

Какво правим?

За кого сме полезни?

Кои сме ние?

Малка Театрална Компания е създадена от група приятели влюбени в театъра. Нашата цел е да създаваме спектакли, които са не просто изпипани, а вълнуващи и вдъхновяващи. 

И накрая: никога не забравяме, че публиката е една от най-важните и незаменими съставки за случването на театралната магия.

Екип

Емил Йорданов

Емил Йорданов

Всичко започна като в класически комедиен сюжет: млад благонадежден мъж попада на странно място, там среща очарователна хубавица и се влюбва в нея… Та, годината е 2000-та, моя милост – Емил Йорданов, току що дипломиран бъдещ икономист, минавайки край кукления театър, спонтанно реших да вляза. Седнах на мястото си, прожекторите светнаха и там някъде между различните сцени и терзанията на героите, аз се влюбих. Влюбих се в изкуството, което оживява неживото – кукленият театър.

От тогава минаха години, през които учих куклена режисура в Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство, играх и поставях спектакли на различни сцени, работих с много талантливи хора. С времето осъзнах, че за мен най-плодотворна е работата в екип. Затова създадохме “компанията”, за да споделяме радостта и отговорността по сътворяването на театралната магия, както и любовта си към това велико изкуство.

CV – Емил Йорданов

Десислава Йорданова

Десислава Йорданова

Това на снимката съм аз (за сега 🙂 ). Така изглеждам. Обичам цветно-шантавия свят на въображението и може би, затова съм куклена актриса. С тримата ми приятели от съседните снимки, завършихме заедно Академията – време на търсене, откриване, забава и репетиции до среднощ. След това, за няколко години бях част от трупата на Държавен куклен театър – Стара Загора. Сега съм свободен творец и съм щастлива. 

Радвам се да се реализирам и развивам като такъв в “Малка Театрална компания”. В нашите проекти с радост ще ви представя идеите си, въплътени във вълнуващи истории, потопени в приказна атмосфера и красиво разказани чрез езика на театъра. Надявам се чрез нещата, които правим не само да развълнуваме умът и сърцето ви, но и да направим светът малко по-добър (или поне по-цветен 🙂 ).

CV – Десислава Йорданова

Силвия Тенева

Силвия Тенева

Опитвам се да живея в хармония с природата, със себе си и с другите. Старая се да преследвам мечтите си, да изследвам и да се наслаждавам на живота.

Мечтая да докосвам хората чрез изкуството, което правя, да ги вдъхновявам и насърчавам сами да творят. Вярвам, че всеки човек може да промени не само собствената си съдба, но и тази на целия свят стига да следва сърцето си и да не се отказва от призванието си. Надявам се да успея.

CV – Силвия Тенева

Георги Тенев

Георги Тенев

Обожавам вълшебствата. Като малък това бяха приказките, а сега – театъра. Винаги съм искал да работя магьосник и то така си и стана. Завърших НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. В тази „Академия за вълшебници” магията на кукления театър тотално завладя живота ми.

Обичам да творя, да експериментирам, да се променям. Вярвам, че за да бъде добър на сцената, човек трябва да е добър извън нея. Защото истинското изкуство е това, което извира от най-дълбоките кътчета на душата и именно в това е магията.

CV – Георги Тенев

Какво правим?

Нашата мисия е да помагаме на хората, чрез силата на изкуството, да развиват себе си, осъзнато и с мисъл за природата.

Споделете:
Scroll to Top