Дейвид Ливси

Дейвид Ливси

Физика:

Мъж на 47. Висок, широкоплещест. С красиво, правоъгълно лице, което излъчва ведрост и решимост. Носи къса бяла перука с букли над ушите и плитка. Облеклото му съчетава стил и практичност, без натруфени украси. Има плътни изписани вежди. Очите му са наситено сини. Погледът му е прям и проницателен. Мъж с отлично здраве, в страхотна форма. Стойката му е изправена, движенията – елегантни. Има ясен глас. Говорът му е леко маниерен и толкова правилен, че на моменти звучи неестествено.

Биография:

Роден и израсъл в семейството на университетски преподавател. Има по-малка сестра. Още от малък под влиянието на баща си, започва да се интересува от наука. В училище винаги е сред най-добрите ученици. Работи усърдно и върху физическите си умения, а най-любими са му занятията по фехтовка. Хората и техните взаимоотношения, винаги са били много интересни за Ливси. Може би заради това решава да учи за лекар, въпреки предупрежденията на баща му, че това е трудна и често неблагодарна професия. След като завършва медицинското си образование се записва в армията с идеята бързо да успее да натрупа практически опит. Работи няколко години като военен лекар, като освен медицинските, усъвършенства и бойните си умения. Кариерата му в армията приключва през 1745, когато е ранен в битката при Фонтенуа.

След войната търси възможност за спокоен и смислен живот. Установява се в провинцията в югозападна Англия, където освен лекарските си задължения изпълнява ролята на мирови съдия. Става близък приятел на местния скуайър Джон Трилони.

Дълбоко уважаван от местната общност, заради неговите лични качества и отдадеността към задълженията му, Ливси се превръща в неин естествен лидер. Избягва светската суета и предпочита компанията на обикновените хора. Въпреки своята привлекателност все още е ерген.

Характерни особености:

Покрай грижата за другите често забравя или загърбва собствените си нужди. Аскетизмът му и пълната отдаденост на работата го лишават от възможността да опознае и да се наслади на други аспекти от живота като любов, семейство, деца. Склонен да се нагърбва с прекалено много отговорности. Обикновените хора го намират малко суховат и прекалено ерудиран, понякога труден за разбиране.

Но

Притежава здрав разум и рационална мисъл. Добър познавач на човешката природа. Здраво стъпил на земята. Отговорен човек, на който може да се разчита. Безусловно отдаден на лекарския си дълг. Запазва самообладание и пред най-големите опасности. Смел. Опитен воин. Възпитан с приятни маниери и богат речник. Истински приятел. Има високо чувство за справедливост и не понася грубото държание.

Съответстващо животно:

Благороден елен


Виж също:

 Капитан Александър Смолет  Израел Хендс  David Livesey  към страницата на Джоб Андерсън

Scroll to Top