капитан Александър Смолет

Физика:                                                          

Мъж на 47. Средно висок. Добре сложен. Има сурово изсечено лице. Винаги гладко избръснат. Косата му е вързана на къса опашка. Чист и спретнат, облечен семпло и практично. Очите му са синьо-сиви. Погледът му е умен и строг. Движенията му са уверени. Говори пестеливо и смислено.

Биография:

Роден в Портсмут. Най-голямото дете в семейството на англичанин и французойка. Баща му работи в корабостроителницата, а майка му е тъкачка. Почти сам се грижи за по-малките си братя и сестри. Това възпитава у него отговорност и ред. Семейството е сплотено, но търпи много лишения. Когато е на 15, Александър постъпва в Кралския военноморски флот, единствената възможност да получи образование и да научи занаят. Открива, че морето е неговата стихия. Показва завидни качества и бързо бива повишен. Участва в няколко морски битки и се показва като смел и умен лидер. След като приключва обучението му и получава званието морски капитан, Смолет се премества в търговския флот. Уважаван в средите заради репутацията си на истински професионалист.

На 26 се оженва. Скоро след това се раждат двамата му сина, с които отчасти заради дългите му отсъствия, отчасти заради суровия му характер не успява да изгради истинска бащина връзка. Въпреки това, Смолет е отговорен, като глава на семейството. Работи усърдно, за да обезпечи нуждите му. Единствената опра в живота му е неговата съпруга, която много обича.

Характерни особености:

Строг, но справедлив. Държи на дисциплината и реда. Суров към недостатъците на другите. Навъсен. Взискателен и суховат. Принципен.

Но

Истински професионалист, който се грижи за екипажа си. Честен. Прям. Смел. Умен. Слаб стрелец, но изключително добър с хладните оръжия и в ръкопашен бой. Опитен и умел във военното дело.  Никога не би оставил в беда някой от своите хора.

Съответстващо животно:

Вълк

 


Виж също:

Били Бонс  Дългия Джон Силвър  David Livesey  Израел Хендс  към страницата на Джоб Андерсън

 

Споделете:
Scroll to Top