Били Бонс

 

Физика:

Мъж около 50. Едър и силен. Носи голяма кожена шапка на главата си. Има белег от сабя на лицето си, което му придава страховит вид. В същото време очите му, скрити под рунтави вежди излъчват топлота. Не е от най-чистите и спретнати хора. Винаги нащрек, но и винаги подпийнал. Движи се леко олюлявайки се. Това не му пречи да е бърз и пъргав в боя. Има топъл звучен глас.

Биография:

Наследствен пират. Били е роден Бристъл. Отглеждан главно от майка си, тъй като баща му отсъства за дълги периоди от време. Има две по-малки сестри. Като тинейджър се отправя на пътешествие с баща си и едва тогава разбира, с какво точно се занимава. Моряшкия живот му допада, но скоро се запознава с най-големият си враг – ромът. В началото служи като топчия, а след като усъвършенства фехтовката и стрелковите си умения започват да го включват и в ръкопашни схватки. Това не допада на Били, той не иска да убива. За да преодолее терзанията на съвестта си, често влиза в битка пиян. Когато изтрезнее вината го съсипва. Това е причината често да посяга към чашката.
Въпреки този порок, Били си изгражда репутацията на смел воин и отличен навигатор. Това привлича вниманието на капитан Флинт, който му предлага щурманския пост на своя кораб. Били приема и остава до легендарния пират до смъртното му ложе. Заради своята лоялност получава от Флинт картата с местонахождението на скрито съкровище. След като получава картата, Били става мишена на бившите си колеги, които искат да се докопат до съкровището. Били обича простия живот и няма нужда от съкровището, въпреки това иска да опази тайната и имуществото на Флинт и след неговата смърт.

Характерни особености:

Рязък във взаимоотношенията си. С пиперлив речник. Алкохолик. Избухлив. Разхвърлян.

Но,

Изключително лоялен. Верен спътник. Природно интелигентен. Смел. Не се страхува да се изправи пред огромни опасности, за да помогне на близките си хора. Не загубил съвестта си. Искрено се разкайва за невинните моряци, които е погубил, докато е бил пират. Мечтае за прост и спокоен живот в близост до морето. Не е особено предприемчив, предпочита да служи и го прави отдадено. Ромът е неговия портал към други реалности. Обича да пее. Духовит.

Съответстващо животно:

Овчарско куче

 


Виж също:

 Капитан Александър Смолет  Израел Хендс  David Livesey  към страницата на Джоб Андерсън

Back to Top